Pagina's

maandag 9 mei 2022

Wennen

Het is de gewoonte, wanneer wij op pad gaan, passen we ons aan aan wat ik kan. Gedurende de dag houdt man zoveel mogelijk rekening met mij, als we in het hotel zijn, gaat hij nog even boodschapjes halen, dat soort dingen. 

Nu is man geblesseerd. Hij ging twee weken terug door z'n knie en afgelopen woensdag forceerde hij hem ongemerkt. Nu gaat lopen erg moeilijk en z'n knie is weer pijnlijker. Toen hij forceerde, merkte hij dat pas achteraf. Dat maakt het lastig er rekening mee te houden. 

Zoals andere jaren wilden wij ook dit jaar naar een concert in Portugal. Man boekte tickets voor The Scorpions en een hotel voor twee nachten. Gezellig! Toen wist hij natuurlijk niet dat het lopen weer minder zou zijn. 

Omdat we naar dat concert zouden gaan, besloten we Lissabon niet af te zeggen voor de zere knie. We doen het gewoon rustiger aan, was het plan. Vanmorgen bleek dat The Scorpions 'wegens overmacht' hun concert afgeblazen hebben. Hotel en treinkaartjes annuleren kon niet meer. Dus.. we zitten in Lissabon.

Zojuist zijn we van terras naar terras gewandeld. Een half uur op z'n langst, dan weer zitten. De metrostations hebben gelukkig meestal een lift. Helaas waren de liften in de stations die wij vandaag gebruikten buiten werking of onvindbaar. Of beide. (Die van het metrostation naast het hotel konden we eerst niet vinden en toen we hem vonden (de liftkoker is op straat goed te zien) bleek ook deze buiten werking). Daarnaast waren de roltrappen naar boven, vaak het zwaarst, een aantal keren Defeito

Nu zitten we op onze kamer. Man kijkt een (slechte) film met Schwartzenegger op de tv, met Portugese ondertiteling. Ik heb eerst wat te drinken gehaald bij een minimercado in de buurt en zit nu dus te typen. Heb spierpijn en dat terwijl we vandaag ons tempo aan man aangepast hebben. Dat was best raar. Onwennig. Ook angstig, want man voelt dus te laat dat hij teveel gedaan heeft. Het lijkt goed te zijn gegaan vandaag. En morgen, morgen zien we weer verder. 

Metrostation Terreiro do Paço een grote grijze open ruimte
Metrostation Terreiro do Paço heeft in het midden lift,
maar je kunt er niet bijkomen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten