Pagina's

Over mij

Ik leef op dagelijkse basis met pijn en vermoeidheid.

Naast mijn gezin en werk houd ik me bezig met fotografie, bezoek ik musea en zou ik graag hardlopen. Ik wil schrijven, boeken lezen en zo nog wat andere hobby's doen. Net als iedereen moet ik keuzes maken, wat ga ik doen vandaag, er zitten tenslotte maar 24 uur in een dag.
 
Maar ik word in mijn bezigheden ook nog geremd door een beperkte voorraad energie en een lichaam met pijn.  Ik ben Ria en ik heb fibromyalgie. En dat is lastig, want daar heb ik eigenlijk geen tijd voor.

Ik begon deze blog om te laten zien dat mensen met fibromyalgie niet direct zielig zijn of dat gevonden willen worden.  Maar ook om te laten zien dat het leven niet ophoudt bij de diagnose. Dat mensen met deze aandoening niet per se hele dagen op de bank hangen en wachten tot ze bediend en/of verzorgd worden. Voor de meeste mensen is het een dagelijkse strijd om zoveel mogelijk normaal te kunnen leven. Sommigen werken, anderen komen amper van de bank, maar dat wil niet zeggen dat ze beide niet zoveel mogelijk uit het leven willen halen of dat ze niet allebei met frustraties leven. Je doet wat je kunt.

Deze blog zal niet alleen gaan over mijn pijn en vermoeidheid, maar over mijn leven op zich, waarin de fibromyalgie wel een plaats heeft, leidend is voor veel activiteiten, maar niet altijd benoemd hoeft te worden.

Op mijn andere blog plaatste ik mijn foto per dag en ervaringen met Postcrossing. Die foto's komen misschien nog wel eens terug.
 

6 opmerkingen:

 1. De beperkingen zijn voor mij zo herkenbaar en vaak niet te begrijpen door anderen want 'Je ziet er goed uit' zul jij ook wel vaak te horen krijgen.Pijn zien anderen niet en ik probeer het niet te laten merken, niemand kan er immers iets aan doen.
  Afleiding probeer ik te zoeken met het werken op de computer op diverse forums, wikipedia en vooral veel info zoeken.
  Via via kwam ik hier terecht. Leuk Ria maar minder prettig dat je deze ziekte hebt. Ik ga nog even meer hier lezen (*~*)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Congratulations on being accepted at Fibro Blogger Directory. I look forward to catching up with your posts. Just wondering if you are on any social media accounts like twitter or fb?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Lee

   I saw you found my twitteraccount already. To be sure, it's https://twitter.com/HalloRia

   My fb is kind of private. I follow the fb of fibrobbloggers now.

   Verwijderen
 3. Thank you Ria, just wanted to let other fibro people on twitter know about you this week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ria, bij "toeval" stuitte ik op je blog. Ik zie dat je de diagnose fibromyalgie hebt gekregen en kampt met de daarbij horenden klachten. Wat goed om te lezen dat je niet in een slachtofferrol stapt maar je best doet om leuke dingen te blijven doen.

  Wist je dat er wel een manier is om van je klachten af te komen? Ik werk met pijnvrij trajecten welke gebaseerd is op de revolutionaire Triggerpoint Reset Methode( niet te verwarren met trp massage of andere sec fysieke behandeling) ontwikkeld door neuromusculair therapeut Tim van Orsouw. De methode is een totaalaanpak volgens de wasmandtheorie.( nl dat verschillende zaken zich opstapelen en de wasmand uiteindelijk volzit en er klachten ontstaan) Als je wellicht interesse hebt om net zoals andere fibromyalgie om tussen de 80 en 100% van je klachten af te komen neem gerust contact met me op . hallo@ikbenpijnvrij.nl of 06-11112918.

  Groetjes,

  Mirjam van Starrenburg
  www.ikbenpiinvrij.nl ( het kan zijn dat ze site vandaag 14/08/18 even niet zichtbaar is want hij wordt as we speak ge uodate. Fijn weekend alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Mirjam

   Bedankt voor je reactie

   Ik heb al vele therapieën gevolgd en allen zeggen te helpen tegen (vage) klachten als fibromyalgie, maar geen van allen deden dat.

   Ik heb ook een soort tsr methode gehad, ooit. Dat hielp eventjes, maar daar na had ik meer pijn.

   Kort gezegd: Ik heb geen interesse.

   Verwijderen