Pagina's

vrijdag 4 november 2022

#WOT: werk

 Werk: dat wat gedaan moet worden, klus, arbeid. beroep •de plek waar men werkt, werkplek. dat wat gemaakt is, kunstwerk. http://www.encyclo.nl

Vannacht in mijn dromen had ik hier een geweldige blog over, maar helaas onthoud ik mijn dromen niet zo goed en al helemaal niet de briljante zinnen die ik dan formuleer. 

 Werken
"Ik houd van werken, er gaat alleen zoveel vrije tijd in zitten", een opmerking vaak gehoord en waarschijnlijk ook gebruikt. Het leuke aan werk vind ik wel dat je samen met anderen iets creëert, een bedrijf draaiend houdt, een dienst verleent en zo verder. Het geeft mij ook ritme en regelmaat en een inkomen, ook niet onbelangrijk. Contact met collega's maakt voor mij het werk leuker. 

Vier dagen per week werk ik zeven uur op een dag. De woensdag vrij, om bij te komen. 'Het leven' gebeurt buiten die achtentwintig uur. Mijn leven. Hoewel, het is niet alsof werken niet bij het leven hoort, want dat doet het wel bij mij, maar dat deel van het leven is niet zelf in te vullen. Ik ben blij dat ik kan werken. Genoeg mensen met fibromyalgie lukt het niet. Mijn werk is niet vervelend, maar een hobby is het ook niet echt. Het is niet m'n droombaan, zeg maar, maar in al mijn vijfenvijftig jaar ben ik er nooit achter gekomen wat mijn passie is, dus eigenlijk is het ook onduidelijk wat mijn droombaan dan zou zijn. 

Met een baan van achtentwintig uur is er nog genoeg ruimte over voor andere dingen. Lezen, bijvoorbeeld, maar ook vrijwilligerswerk. Weer werk, ja. Vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Leuk, iets heel anders dan wat ik dagelijks doe en slechts twee dagdelen per maand. Bij het Groninger Landschap, ik schreef daar al vaker over. Tijdelijk was ik ook online contactpersoon bij de FES en voor FES magazine maak ik af en toe foto's. Binnenkort komt er mogelijk een boekverslag van mij in het blad. 

Er zijn dagen dat ik mij met moeite het bed uitsleep om naar m'n werk te gaan. Het begint ook nog vroeg, tegenwoordig is het weer donker als ik opsta. En koud. Dan valt het wel zwaar. Op de fiets lijkt er extra tegenwind, de benen gaan moeilijk en doen zeer. Vermoeidheid drukt me neer. Eenmaal op het werk gaat het, na de koffie, vaak al beter. Gelukkig. 

Thuis verricht ik weinig werk, dat geef ik eerlijk toe. Mijn vrije tijd is vooral voor rust en leuke dingen. In mijn slaap doe ik misschien wel mijn beste werk, alleen vergeet ik dat dan weer. 

#WOT of Write on Thursday. Een Engelse aanduiding voor iets wat ik op een Nederlands blog (Ipixitude) vond. Het idee is elke donderdag een blog te schrijven over het woord van die dag, dat door Ipixitude verzonnen wordt.  

2 opmerkingen:

  1. Je passie: schrijven wellicht? ;-)

    Greetz,
    Irene
    https://ipixtitude.nl

    BeantwoordenVerwijderen