Pagina's

maandag 21 november 2016

Count your blessings (3)

Op een donkere, natte en bewolkte zomer volgde een schitterende septembermaand, die zich nog uitstrekte tot begin november. Halverwege november slaat het weer om en na een paar dagen heftige herfst is daar ineens de winter, zo lijkt het. Autoruiten krabben, handschoenen aan en sjaal om, de kou is in het land. Op deze korte koude periode volgt dan weer een echte herfststorm. Nederland zoals Nederland bedoeld is.

Blije bron
Zelfs op slechte dagen, met regen en kou en pijn, kan het zo bij me op komen borrelen, de gedachte "Wat is het leven mooi". Gelukkig maar. Echte sombere periodes ken ik niet, hoewel ik wél vaak kan mopperen (wat ik nu dus probeer om te draaien, het gaat moeizaam). Afgelopen vrijdag wilde ik dit gevoel forceren. "Hoeraa, het regent" was mijn mantra op de fiets. Hoewel ik er wel vrolijker van werd, eigenlijk lachte ik mezelf uit, was ik blij dat ik thuis was; lekker warm en snel in droge kleren. Met thee en een stukje chocolade keek ik samen met dochter naar 'Grey's Anatomie', waar het ook (bijna) altijd regent. Maar op tv is dat niet erg. Versterkt alleen mijn overtuiging dat ik niet zo nodig naar Seattle, the rainy city, hoef.

Hoewel ik dus behept ben met deze blije bron, die af en toe op lijkt te borrelen vanuit mijn buik (ja, zo kan ik het ook noemen) merk ik dat ik het lastig vind om 5 'blessings' te benoemen.


Lezen
Dankzij een 'readingchallange' op hebban.nl heb ik dit jaar het lezen weer omarmt. Ja, ik las altijd al graag, maar er gaan weken voorbij, dat ik geen boek inkijk. En dat terwijl lezen zo heerlijk ontspant. Mijn readingchallange voor dit jaar heb ik al voltooid, maar dankzij de boekensite lees ik door. Ik win af en toe een gratis boek en die moet binnen een bepaalde periode uit. Daarnaast ben ik me er ineens van bewust hoe lang ik soms doe over een boek.

Momenteel doe ik zelfs mee met het lezen van een feuilleton; 10 weken lang krijgt een groep mensen elke woensdag een aantal pagina's van het boek 'Het achtste leven' van Nino Haratischwili, in totaal 1245 pagina's, in hapklare brokken van maximaal 170 stuks toegezonden als pdf. Het is ook erg gezellig en verrijkend hierover met anderen te kunnen 'praten' in de bijbehorende leesclub. Ondertussen leer ik over de geschiedenis van Georgië en de USSR.

Lezen doe ik natuurlijk ook nog met de dames van de thrillerleesclub in Stad. We komen nog steeds elke maand bij elkaar.

Opleiding
Ik mag weer en ik ga weer. Dit keer iets heel anders, voor mijn gevoel: redacteur! In plaats van zelf schrijven, teksten van anderen beoordelen. De eerste opdracht viel me enorm tegen. Schrijffouten haal ik er vaak nog wel uit, interpunctie ook, maar wanneer moet iets wel of niet cursief? Wel of niet in (kleine) hoofdletter? Het is een leerproces, waarbij ik nog maar aan het begin sta.

Ik heb gewonnen!
Schreef ik vorige maand nog dat mijn doel was een wedstrijd te winnen, afgelopen maand is het me gelukt. En het voelde goed, een béétje sneu voor de tegenstander, die net als wij nog niet zo lang speelde. Wat nog beter voelt, is dat mijn scores omhoog gaan. Af en toe moeten tegenstanders zelfs een tandje bijzetten, omdat ze lijken te gaan verliezen. Leuk hoor.

Ik houd het deze maand bij 4, in de wetenschap dat ik ondanks alles sowieso een 'blessed' persoon ben.

11 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Emma
   Wat vervelend dat je zo'n nare ervaring hebt (gehad) Ik kan je blog niet vinden.
   IK doe een cursus redactie, ik doe nog niet echt ergens de redactie voor.
   Ik won een tafeltenniswedstrijd. De teller staat op 2 :-) (ik heb er echt veeeeel meer verloren, maar daar leer je van, zeggen ze)
   Ik wens je in elk geval fijne feestdagen en een goed 2017!
   Groetjes
   Ria

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Mensen kunnen reacties van bepaalde pagina's uitzetten, dus ik vind dat echt heel bijzonder.
   Zelf krijg ik niet eens meer mails van de reacties op mijn eigen blog, wat ik wel even raar vond. Daarom had ik dus die andere reactie ook niet gezien.

   Ik wil je sterkte wensen, zag dat jij ook nogal wat gezondheidsproblemen hebt.

   Verwijderen
 2. Dag Ria
  Maakt niet uit dat je dat blog niet kunt vinden, je hebt er gelukkig dan ook geen notificaties of updates van gehad. Waar komt de uitspraak ‘tel je zegeningen’ vandaan daar heb ik even mee gezocht en jawel hoor bij 'Onze taal' vond ik wat info. Knap dat je met je pijn toch aan tafeltennis doet. Ik heb me aangemeld dit blog te volgen, prettig weekend Emma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emma, ik kan jouw blog helaas niet vinden. Bij mijn eigen blog heb ik de spam weggehaald. Ik denk die notificatie mij tussen de updates van 'Het achtste leven' niet is opgevallen. Van die leesclub komen dagelijks heel veel updates binnen, waardoor ik elders wel meer lijk te missen.
   Prettig weekend :-)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb daar dus toch gereageerd, zoveel Hebbanvrienden die mij vragen toch te blijven. Als je zelf reageert op je eigen blog krijg je dan nog geen notificaties in je mail? Anders kun je misschien even naar je instellingen kijken. Ik had ook alles afgevinkt maar vandaag weer geactiveerd.

  Ja ik sukkel heel erg met mijn gezondheid want ik heb Multiple Sclerose en daarnaast nog een aantal andere chronische aandoeningen. Maar ik ben er nog en ondanks de vele pijn en beperkingen geniet ik dagelijks met de eigen familie om me heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het, dat je blijft.
   Leuk!

   Ik had ook de spam-reactie niet gezien op mijn hebbanblog, totdat jij hier gereageerd had.

   Verwijderen
 5. Ja ik blijf maar wel niet meer zo actief, dit op verzoek van vele maatjes. Die *Spammer* heeft reclame voor haar boek op heel veel plaatsen neergezet. Ik kreeg daar notificaties van in mijn mail omdat ik ‘Nieuwe artikelen in Spots die je volgt’ nog aangevinkt had staan. Ik was stom verbaasd want sommige spots waren al maanden niet meer actief. En dat daar geen klachten over gekomen zijn verbaasd mij nu nog want ze staan op verschillende plaatsen. Kijk maar eens bij het Boekenblog “So many books, so little time” dat jij ook volgt. Maar ik zeg niets van. Fijne avond en tot mails.

  BeantwoordenVerwijderen