Pagina's

maandag 25 juli 2016

Zondag

Ik at een ijsje. Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar ik nam al 5 weken geen suiker (en alcohol) dus vond ik er best wat van. Dat ik zwak bleek te zijn, bijvoorbeeld. Als ik niet gereden had, was ik vast ook gezwicht voor de rosé, die zag er zo lekker fris uit!

We waren gisteren bij Harm en Laura, de vrienden met wie we naar Spanje gingen. We namen een fotoboekje van de betreffende week en een fles Mateus rosé mee, de rosé die we in Spanje dronken en die we zaterdag zomaar ergens in de aanbieding zagen staan. Met de barbecue in de tuin voelde het weer als vakantie, maar dit keer waren de kinderen en hond wel mee. Ook zij vonden het gezellig, gelukkig.

Harm en Laura hebben een flinke tuin, voor ons doen, en een tafeltennistafel. Al snel werd besloten tot een combinatie van die 2. Tafeltennissen op het gras, een apart gevoel. Lekker op blote voeten. Tafeltennissen in de regen ook, die gelukkig niet met bakken uit de hemel kwam, maar af en toe de tafel nat druppelde en het gras gladder maakte. Toen Harm een flesje met daarop een balletje op tafel plaatste met de mededeling dat het raken van dat balletje 2 punten opleverde, gingen de games helemaal snel. Met trots kan ik mededelen dat ik de eerste was die dat balletje raakte, maar mijn man en Harm raken hierin echt gespecialiseerd.

Pas toen het te donker werd om de balletjes nog te zien, hielden we op, moe en warm. Dat ijsje heb ik er wel weer afgetraind, zou je kunnen zeggen. Hopelijk heeft het ook geen effect op de huid, want die lijkt goed te reageren op mijn ontzegging van allerlei lekkers. Eczeem op plekken waar ik sinds de winter al last van had, blijft ineens weg. Niet meer wakker worden van een jeukende en pijnlijke huid, je zou zeggen dat je daarvoor een ijsje makkelijk laat staan. Voorlopig blijf ik dan ook weer van suiker en alcohol af. Zo moeilijk is dat door de weeks ook niet.

Dankzij de uren bij de tafel en het gladde gras doen m'n knieën nu wel extra veel pijn, dat is jammer, maar ik zou het zo weer doen, misschien met wat meer pauzes. Gelukkig mocht ik vandaag met de auto naar het werk, want mijn dochter bleef slapen en die haalde ik vanmiddag weer op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten