Pagina's

Over mij

Ik leef op dagelijkse basis met pijn en vermoeidheid.

Naast mijn gezin en werk houd ik me bezig met fotografie, bezoek ik musea en zou ik graag hardlopen. Ik wil schrijven, boeken lezen en zo nog wat andere hobby's doen of spelen met de hond. Net als iedereen moet ik keuzes maken, wat ga ik doen vandaag, er zitten tenslotte maar 24 uur in een dag.
 
Maar ik word in mijn bezigheden ook nog geremd door een beperkte voorraad energie en een lichaam met pijn.  Ik ben Ria en ik heb fibromyalgie. En dat is lastig, want daar heb ik eigenlijk geen tijd voor.

Ik begon deze blog om te laten zien dat mensen met fibromyalgie niet direct zielig zijn of dat gevonden willen worden.  Maar ook om te laten zien dat het leven niet ophoudt bij de diagnose. Dat mensen met deze aandoening niet per se hele dagen op de bank hangen en wachten tot ze bediend en/of verzorgd worden. Voor de meeste mensen is het een dagelijkse strijd om zoveel mogelijk normaal te kunnen leven. Sommigen werken, anderen komen amper van de bank, maar dat wil niet zeggen dat ze beide niet zoveel mogelijk uit het leven willen halen of dat ze niet allebei met frustraties leven. Je doet wat je kunt.

Deze blog zal niet alleen gaan over mijn pijn en vermoeidheid, maar over mijn leven op zich, waarin de fibromyalgie wel een plaats heeft, leidend is voor veel activiteiten, maar niet altijd benoemd hoeft te worden.

Op mijn andere, tot voor kort mijn enige, blog plaats ik mijn foto per dag en ervaringen met postcrossing.
 

4 opmerkingen:

 1. De beperkingen zijn voor mij zo herkenbaar en vaak niet te begrijpen door anderen want 'Je ziet er goed uit' zul jij ook wel vaak te horen krijgen.Pijn zien anderen niet en ik probeer het niet te laten merken, niemand kan er immers iets aan doen.
  Afleiding probeer ik te zoeken met het werken op de computer op diverse forums, wikipedia en vooral veel info zoeken.
  Via via kwam ik hier terecht. Leuk Ria maar minder prettig dat je deze ziekte hebt. Ik ga nog even meer hier lezen (*~*)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Congratulations on being accepted at Fibro Blogger Directory. I look forward to catching up with your posts. Just wondering if you are on any social media accounts like twitter or fb?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Lee

   I saw you found my twitteraccount already. To be sure, it's https://twitter.com/HalloRia

   My fb is kind of private. I follow the fb of fibrobbloggers now.

   Verwijderen
 3. Thank you Ria, just wanted to let other fibro people on twitter know about you this week.

  BeantwoordenVerwijderen