Pagina's

woensdag 17 augustus 2016

Leuke ontwikkelingen

Ik liep er al een tijdje mee rond; wilde ik een boekenblog beginnen of plaats ik boekenblogposts op mijn bestaande blog. En op welk blog dan? Het fotoblog of deze. Terwijl ik hier over nadacht, postte ik af en toe wat op Hebban.nl, want daar is ook de mogelijkheid tot het plaatsen van blogposts op je eigen profiel.  Geen idee of die veel gelezen worden. Veel reacties krijg je er niet.

Afgelopen mei vroeg Hebban lezers vroeg een boekenblog te beginnen. Ik zat op dat moment in Portugal en had totaal geen zin me daarmee bezig te houden, was al blij dat ik mijn gewone blogs schreef. Toch bleef het in mijn achterhoofd rondzingen. (gelukkig minder vals als dat ik in het echt zing) Toen ik vorige week een boek las dat zich afspeelde in mijn stad, wilde ik hier wat mee. Een boekenblog kwam weer in mij op en weer die twijfel van hier, daar of een nieuwe. Ik schreef eerst maar eens een recensie. Ook op Hebban.

Toen keek ik eens verder hoe een blog bij hen eigenlijk geregeld is, zijn er überhaupt regels, en ik las daar wat blogs (lezen over lezen is ook leuk, zo bleek) Na nog wat prakkiseer met mezelf heb ik de stap genomen. Op Hebben ben ik "Ria van Boeken tot Blog". Klinkt wel adellijk, nietwaar?
Naast dat ik het mezelf dus een stukje drukker maakte met nog een blog, heb ik mij ook aangemeld voor weer een opleiding. Dit wilde ik al langer, maar door omstandigheden kwam het er even niet van. Nu start ik in oktober met de opleiding 'Redacteur'  bij de schrijversacademie. Hoewel ik deze opleiding vooral wil doen voor redigeren op het internet, richt de opleiding zich op uitgevers en boeken. Wat ik natuurlijk ook heel leuk vind. Een baan in het uitgeversvak heeft me altijd leuk geleken.

Inmiddels eisen mijn internetactiviteiten hun tol; ik krijg rsi-achtige klachten in mijn rechter schouder. Van de week dacht ik nog dat dit door een teveel aan tafeltennis kwam, en ik ben dus donderdag ook niet gaan trainen, maar het wordt erger. Tijd dus om maar te gaan lezen, heb ik straks weer wat om over te bloggen.
1 opmerking:

  1. O wat lekker in Portugal geweest en daar het het idee gekregen voor je boekenblog op Hebban. En wat lees ik nu jij wilt gaan redigeren en begint met een opleiding wat tof.
    Inmiddels zijn er een aantal Hebbanmaatjes die mijn boeken gelezen hebben. Van een van hen kreeg ik het bericht dat ze beginnersfouten ontdekte in het boek en vanwege vriendschapsbanden geen recensie wil plaatsen maar alleen feedback voor mij bedoeld. Ach ik kan wel tegen een stootje maar bij minder dan drie sterren zou het toch wel even slikken zijn. Daarnaast ik schreef ze in 2009 en 2010 en ik zou het nu heel anders aanpakken. Maar het belangrijkste is dat het mij enorm veel plezier heeft gegeven. Ik was een van de personages, steeds opnieuw zowel vrouwelijk,Irene of Agnes als Maarten een mannelijke personage.
    Schrijven is zo lekker het geeft enorm veel afleiding zodat je je pijn vergeet.
    Goede tip van jou zorg dat je geen RSI krijgt met dat langdurig achter je computer zitten (*~*)

    BeantwoordenVerwijderen